Oppskrifter

BREAKFAST REPEAT

Dette var den første oppskriften jeg la ut på bloggen og på en regnværsdag som denne syns jeg den fortjener en repeat da vi på et par måneder har blitt litt flere her inne.

Sunt, eltefritt, grovt og veldig godt brød – toppet med den evige klassikeren egg og avocado. Eller i dette tilfellet; avocado mos og eggeplomme.

Superbrød

500 gr siktet hvetemel

150 gr siktet rugmel

250 gr sammalt grovt mel

50 gr solsikkekjerner

50 gr gresskarkjerner

50 gr havregryn

100 gr linfrø

1 ts maldon salt

40 gr chiafrø

1/2 pk tørrgjær

ca 1 liter lunkent vann

 

Slik gjør du:

Rør alle ingrediensene sammen i en stor bakebolle. Først det tørre, deretter vannet. Her kan du gjerne starte med halve mengden vann og tilsette litt og litt etterhvert som du rører. Konsistensen vi er ute etter er bløtere enn vanlig brøddeig.

La heve i 30-60 min før du fordeler deigen i 2 smurte brødformer, strø gjerne litt gresskarkjerner over før du lar dem heve i 1 time til.

Stek brødene lavt i ovnen på 220 grader i ca 40 min (husk at alle ovner er forskjellige). Ta dem deretter ut av formen og stek dem opp ned på rist i 20 min. Avkjøles på rist.

Avocado mash

Mos en moden avocado, ha i litt lime, litt karripulver – den gode typen fra orientalske matbutikker, pepper og salt. Kok 2 egg i 6 min. Fordel mosen på skivet superbrød og ha eggeplommene oppå. Topp med ristede sennepsfrø.

Ingenting går i søpla her så spis gjerne eggehvitene ved siden av. Ha en toppen start på uka fininger – måtte den bli 18 hakk bedre enn den forrige:)

xoxo

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggere liker dette: