Oppskrifter

COLDBREW COFFE

Så var det nesten helg igjen. Ikke en dag for tidlig kjente jeg:) Med helg kommer kos og i kos kategorien havner kaldbrygget kaffe veldig høyt oppe på listen min. Ved kaldbrygging forsvinner mye av syren i kaffe som gjør at mange blir sur i magen. Den får en dyp sødmefull smak som er lekker. Og ja den skal drikkes kald, gjerne med isbiter i:)

Dette trenger du: 

65 gram grovkvernet kaffe/per liter vann (jeg kverner selv på SPAR) jeg går gjerne for dype fruktige kaffebønner

Vann

En stor glassbeholder med lokk

Osteklede (trenger ikke være et osteklede, men lin er et godt stoff å bruke her)

Ha 65 gr kaffe og kaldt vann i glassbeholderen, rør god rundt i ca 1 minutt. Ha på lokket og sett kaldt i 12 timer.

Legg osteklede over en sil som er plassert over en bakebolle eller liknende. Hell kaffen over litt og litt slik at den kommer seg igjennom osteklede, her må du kaste gruten ut av osteklede underveis. Når alt er silt igjennom, skyller du glassbeholderen godt og heller kaffen tilbake. Fiks ferdig:)

For en ekstra lekker drikk hadde jeg 3 dråper stevia kokos og litt melk oppi. Her er det mange muligheter:)

Håper dere prøver den:*

xoxo

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggere liker dette: