Oppskrifter

DELICIOUS BROOKIES

Brownies + cookies = brookies! Get it? jada, har morro trusa på som alltid.. All spøk til side – disse er fantastisk gode. Fyldig sjokoladesmak? Check. Myke i midten og chewy rundt kanten? Check. Super enkel å lage? Check.

Brownies er undervurdert bakst. Hear me out: de enkleste av ingredienser som du mest sannsynligvis har i kjøkkenskapet fra før, ingen elting, ingen heving, ingen forsiktig røring så lufta ikke forsvinner ut av røren. Simpelthen en hjertevarmende venn som ønsker deg alt godt i verden. 9 små ingredienser som sammen skaper en røre mørk som natten. Ble veldig dypt det her.. Poenget er at vi må slutte å undervurdere den, men før den tid MÅ vi slutte å kjøpe ferdig poser med brownies røre. Den ydmyke kaken trenger bare litt kjærlighet for å utfylle sin skjebne.

I helgen bakte jeg brownies. De var lekker. Så på mandag skulle jeg hjem til et vennepar som har kjøpt seg nytt hus, hva passet da bedre som gave enn en kurv med bakst. Cookies er å foretrekke. Da slo det meg! BROOKIES! Overhode ikke min oppfinnelse i utgangspunktet, men akkurat denne oppskriften kan jeg ta æren for. De fleste oppskriftene på google ligner veldig på hverandre, men trust med – du kan ikke gå feil med denne.

Brookies – jeg fikk ca 25 stk

90 gram bake kakao mørk

400 gram sukker

130 ml smeltet smør – evt rapsolje om du ikke har smør, men smør gjør livet verdt å leve

4 egg

1 ss vaniljesukker

240 gr siktet hvetemel

1 ss bakepulver

1 liten ts maldon salt

Melis til pynt ved rulling

 

Smelt smøret, la det avkjøle seg noe. Ha det i en stor bakebolle og visp inn kakaopulveret og sukkeret. Pisk deretter inn ett egg av gangen. I en annen bolle har du i mel, salt, bakepulveret og vaniljesukkeret. Rør godt rundt før du tilsetter alt i den første bollen. Visp til godt blandet, det er ikke nødvendig med elektrisk visp her, tar kun 2 minutt med håndvisp. Dekk bollen med plast og oppbevar i kjøleskap i alt fra 20 min til 5 timer – alt etter hvor god tid du har. Den blir litt enklere å rulle kuler av, men ingen problem uansett.

Sett ovnen på 180 grader og kle 2-3 bakeplater med bakepapir. I en dyp tallerken har du i et par spiseskjeer melis. Bruk 2 skjeer og ta en bit deig ut av bollen og legg over i skålen med melis. Mens du former den rund med skjeene triller du den rundt i melisen og den blir så lett å forme med en gang du får melis på. Bruk skjeene og flytt kulen over på bakepapir. Mine ble på størrelse med en stor spiseskje. Du kan variere som du vil, men husk å justere steketiden deretter. Jeg fikk plass på 12 stykker på hver bakeplate.

Stekes midt i ovnen i 11 min – 10 min gjør dem litt ekstra myk i midten og 12 min gjør dem nesten helt fast igjennom. Jeg prøvde alle de forskjellige steketidene og fant ut 11 min var perfekt. La dem avkjøle seg et par minutter før du flytter dem fra bakeplaten til rist.

Ikke la deg lure av konsistensen på brookiesene når du kjenner på dem varm, de stivner fort og du risikerer kjeks som er stekt rett igjennom om du ikke tar dem ut i tide. Fortsatt gode, men ikke brownies gode.

Bon appetit:*

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sandra
    2. september 2018 at 13:28

    Världens godaste cookies. Mmmmh

    • Reply
      Shilan
      2. september 2018 at 14:32

      Takk beste❤️

    Leave a Reply

    %d bloggere liker dette: