Oppskrifter

Favoritt frokost

Avocadotoast har vært superpopulært i utlandet lenge og de siste årene har det endelig kommet til Norge. Det er i mine øyne den komplette frokost! Så fremt brødet er av god kvalitet vel og merke:)

Her gir grovt mel oss fiber, chiafrø og avocado stiller med sine gode fettsyrer og eggeplommene er proppfulle av god smak og vitaminer. En riktig vitaminbombe av en frokost med andre ord:)

Superbrød

500 gr siktet hvetemel

150 gr siktet rugmel

250 gr sammalt grovt mel

50 gr solsikkekjerner

50 gr gresskarkjerner

50 gr havregryn

100 gr linfrø

1 ts maldon salt

40 gr chiafrø

1/2 pk tørrgjær

ca 1 liter lunkent vann

 

Slik gjør du:

Rør alle ingrediensene sammen i en stor bakebolle. Først det tørre, deretter vannet. Her kan du gjerne starte med halve mengden vann og tilsette litt og litt etterhvert som du rører. Konsistensen vi er ute etter er bløtere enn vanlig brøddeig.

La heve i 30-60 min før du fordeler deigen i 2 smurte brødformer, strø gjerne litt gresskarkjerner over før du lar dem heve i 1 time til.

Stek brødene lavt i ovnen på 220 grader i ca 40 min (husk at alle ovner er forskjellige). Ta dem deretter ut av formen og stek dem opp ned på rist i 20 min. Avkjøles på rist.

Avocado mash

Mos en moden avocado, ha i litt lime, litt karripulver – den gode typen fra orientalske matbutikker, pepper og salt. Kok 2 egg i 6 min. Fordel mosen på skivet superbrød og ha eggeplommene oppå. Topp med ristede sennepsfrø og nyyyyyt!

Ps! Eggehvitene som ble til overs spiste jeg ved siden av. Denne jenta kaster ikke mat for å si det sånn. Alt går i grisen som de sier:)

 

xoxo

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ævin Ghadani
  19. mars 2018 at 18:25

  Det var skikkelig suksess hos oss, nydelig brød oppskrift:)

  • Reply
   Shilan
   19. mars 2018 at 19:00

   Woho?❤️

  Leave a Reply

  %d bloggere liker dette: