Oppskrifter

Fluffy burger buns

Fluffy burger buns! Jeg har faktisk ikke ord for nivået av fluff du oppnår med denne oppskriften. Burger buns fra butikken har tatt livet av mang en god burger, men det skal vi rette på en gang for alle med disse bunsene. Hamburgerbrød er et veldig konkret navn så jeg velger heller å kalle dem for burger buns, litt fordi det fenger mer, men mest fordi de ikke er brød. De er buns. Fluffy buns.

Dette innlegget blir av den lengre sorten så jeg anbefaler deg å lese igjennom hele før du setter igang. Her får du nemlig en ingredienseliste, men 2 ulike fremgangsmåter. Velg den som passer deg best:)

Burger buns

1 dl + 3 ss melk – lunken

1,5 dl vann – lunken

1 pk tørrgjær

1 ss sukker

Bland ingrediensene ovenfor sammen i en bolle og lå stå i 5-10 min

3 egg (2 til deigen + 1 til pensling)

450 gr hvetemel

1 ts maldon salt

90 gr smør – romtemperert

nigella frø + maldon salt til topping

Fremgangsmåte 1:

1. Bland mel og salt i bakebollen til kjøkkenmaskinen din. Tilsett væskeblandingen fra tidligere og 2 vispede egg. Kjør på middels hastighet i ca 3-5 min til alt er samlet sammen til en tørr deig. Tilsett så smøret litt og litt mens du lar maskinen elte på en litt høyere hastighet. Totalt skal den kjøres i ca 10 min etter første smørklumpen er tilsatt.

2. Dekk bollen med plastfolie og la den heve på kjøkkenbenken i ca 2 timer. Deretter tar du deigen ut av bollen og deler den opp i emner. Her er det absolutt å anbefale at du bruker en kjøkkenvekt. Jeg fikk 8 emner a 110 gram hver. I utgangspunktet er ca 100 gram perfekt størrelse på bunsene. Du bestemmer selv om du ønsker å la dem heve tett i en form eller forme dem rund og ha dem på ovnsbrett. Dekk løst med plastfolie og la dem heve i 1 time til.

3. Sett ovnen på 200 grader (over og undervarme). Fyll en stor form med vann og sett i bunnen av ovnen. Dampen sørger for en lekker skorpe på bunsene. Pensle emnene med egg og skjær snitt med en skarp kniv. Strø nigella frø og maldon salt på toppen. Stek bunsene midt i ovnen i ca 15 min før du tar ut formen med vann og setter dem ned et hakk i ovnen og lar dem steke i ca 5-10 min til avhengig av hvor mørk farge du ønsker og hvor ny ovnen din er – min er av eldre modell og trenger derfor litt ekstra tid. Avkjøles på rist.

Fremgangsmåte 2:

Ha smør og sukker i en bakebolle og visp enten med håndvisp eller maskin. ca 2-3 min. Tilsett 2 vispede egg gradvis. Deretter tilsetter du melet og saltet gradvis. Tilsett til slutt væskeblandingen fra tidligere og kna i 5 min til deigen er helt fin og bløt. Gjenta punkt 2 i fremgangsmåte 1.

Sett ovnen på 200 grader.Pensle emnene med egg og skjær snitt med en skarp kniv. Strø nigella frø og maldon salt på toppen. Stekes midt i ovnen i ca 20 min avhengig av ovnen din og ønsket farge. Avkjøles på rist.

Forskjellen på de ulike fremgangsmåtene er ikke stor så her er det ikke mye som skiller dem, Men allikevel kan det være verdt å prøve seg på begge. Måte 1 tar litt lenger tid med smøreltingen og damp i ovnen – pluss at den krever en kjøkkenmaskin. Resultatet er en mer markant smørsmak og en hakket kvassere skorpe enn måte 2.

Måte 2 derimot kan eltes uten kjøkkenmaskin og er en liten quick fix variant av måte 1. Bunsene blir like gode men litt mykere enn måte 1. På ingen måte en negativ egenskap – en av grunnene til at jeg kaller dem buns og ikke hamburgerbrød. Mykheten og smaken gjør at disse kan brukes til mer eller mindre alt! Pulled pork, rundstykker, til suppe, deilige sandwicher – kun din egen fantasi som setter en begrensning her altså:)

De holder seg godt i fryseren. Tin dem i romtemperatur og varm dem i et par minutter på 150 grader i ovn før servering (ikke varmluft!)

Håper innlegget falt i smak og at dere prøver oppskriften ut:) Dere vil ikke angre. Promise:*

Ha en superfin dag folkens, her står middag og trening på planen:)

 

xoxo

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sajad
    3. april 2018 at 21:35

    OMG, they tasted amazing 🙂

  • Leave a Reply

    %d bloggere liker dette: