Oppskrifter

Foccacia fest

Muligens et av mine favoritt bakverk. Og muligens en av verdens enkleste oppskrifter. Eltefri, perfekt skorpe, akkurat passe fluffy på innsiden og perfekt til omtrent det meste.

Her er valgmulighetene mange; du kan øke mengden gjær og heve den på 2 timer, men jeg anbefaler på det sterkeste å bruke mengden gjær som er oppgitt i oppskriften og la den stå natten over på kjøkkenbenken. Langtidsheving i romtemperatur gir en fantastisk god surdeigsmak. Mild fermentering av sorter.

Eltefri foccacia

750 gr hvetemel

1/2  ts tørrgjær

2 ts maldon salt

6,5 dl romtemperert vann (mer kaldt enn varmt)

ca 2 dl oliven olje

maldon salt til topping

Jeg har som lovet laget en liten videosnutt slik at dere får se konsistensen vi er ute etter i deigen. Spør gjerne hvis dere lurer på noe:)

Når deigen er ferdig hevet i form og toppet med oliven olje og maldon salt stekes den på hakket nedenfor det midterste i ovnen. Ca 1 time på 220 grader (jeg har en eldre komfyr, så mulig den er ferdig på 45-50 min på nyere modeller). Avkjøl før du skjærer i den – selvom det er enklere sagt enn gjort;)

Håper dere liker filmsnutten:*

xoxo

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Linda Johansen
  24. mars 2018 at 23:43

  Åh, jeg blir så inspirert og GLAD av å lese bloggen din. Når jeg fulgte dine planer husker jeg at jeg var helt RÅ på kjøkkenet. Har ikke vært like flink det siste året med mat og foodprep, noe jeg absolutt MÅ bli flinkere på!

  • Reply
   Shilan
   25. mars 2018 at 08:25

   Åå Linda så god du er?? Du var superflink og blir det igjen. Det går som alt annet i livet, opp og ned. Jeg har trua❤️❤️❤️❤️

 • Reply
  Ævin Ghadani
  25. mars 2018 at 00:26

  Dette er defenitivt den beste focacciaen jeg har smakt i mitt liv.??
  Jeg som aldri liker å bake elsker de elte frie brødene dine som bare lager seg selv uten noe jobb?

  • Reply
   Shilan
   25. mars 2018 at 08:27

   Tusen takk gol?❤️❤️

 • Reply
  Shilan
  17. april 2018 at 18:52

  Woho? gleder meg til å se resultatet???☀️?

 • Leave a Reply

  %d bloggere liker dette: