Oppskrifter

LAMB HEAVEN

Så var høsten her, noe som ensbetydende med en ting: Lam! Eller lammekjøtt så klart. Og ullgensere, stearinlys, supper osv – kjøtt er mye viktigere. Trumfer alt. Alltid.

Fårikål kjøtt av lammebog er et av de mest undervurderte kjøttstykkene i min mening. Jada vi er alle forskjellig og alt det der, men dette kjøttet troner så høyt på toppen av min MEAT-list, yes I have one of those. Ikke la dere lure av super tilbud på butikken der du får ymse avskjær til 59 kr kiloen. Det vi er ute etter et kjøttstykker med følgende: bein! Bein gir smak ved koking og tillater en lengre koketid, som i dette tilfellet er positivt for å få mest mulig smak i kraften. Fett, jeg skjærer ofte vekk hardt fett eller slintrer, men naturlig marmorering er gull verdt. Kjøtt! Det hjelper lite at det er salg på fårikålkjøtt når 80% av det du kjøper i hovedsak er bein med litt kjøtt. Gir god kraft, men vi vil jo spise kjøttet. Så uten mer snikksnakk introduserer jeg dere for det flotteste stykket fårikålkjøtt jeg har sett til nå. *Trommevirvel*

Kunst! Har dere sett noe så vakkert! Jeg blir nesten rørt. Vi har en sånn fin tradisjon hjemme at når jeg blir ekstremt entusiastisk over mat som er vakker – gjør Hansi også det. Og jeg elsker han for det. Fullstendig klar over at alle ikke finner like mye glede i mat, men for meg betyr det veldig mye og da desto mer når de rundt meg tar del i det.

Jeg skjært stykke fra hverandre og skjærte av det øverste laget med fett, det prellet rett av. Kjøttet er forøvrig av merket Henriette’s. Her kommer oppskriften inspirert av en av mine favoritt matbloggere Zeina’s kitchen.

Lam & Pasta gifter seg

1,5 kg fårikålkjøtt av lammebog – helst 

1 stor løk – hakket

6 fedd hvitløk – hakket

2 ss valgfri olje – jeg brukte raps

1 kg god pasta – jeg brukte Rummo, som vanlig

4 ss tomatpure

1 ts salt

1 ts pepper

1 ts paprikakrydder

1 ts spisskummin

1/2 ts cayenne

1 ts gurkemeie

ca ca 2 liter kokende vann

 

 

Begynn med å brune kjøttstykkene i en stor kasserolle med oljen og alt krydderet. Kun et par minutter som trengs her – du skal ikke svi dem av, kun lett bruning. Ha så i løken og hvitløken og stek i 2-3 minutter til. Ha så i tomatpureen og stek i 2 minutter til. Kok opp 2 liter vann og ha i kasserollen. Sett varmen på lav/medium slik at det småputrer og la den stå i ca 2 timer med lokk. Nå faller kjøttet lett av beinet er kraften er smakfull.

Ha pastaen i kasserollen og evt litt mer vann slik at det akkurat dekker over pastaen. Vent ca 10-12 minutter til pastaen er akkurat passe al dente og har sugd til seg det meste av kraften. Server med ønskede urter og gjerne et dryss av tørket chilli. Parmesan er jo heller aldri å forakte:)

Så fantastisk godt at jeg ikke har ord – dere er simpelthen nødt til å prøve. Den lager nesten seg selv og alt går i samme gryte. Mindre oppvask. WOHO!

Ha en super dag solstråler:*

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggere liker dette: