Oppskrifter

LETTVINT GLADLAKS:)

God formiddag fininger. Her går dagen til jobbing, tøying, spising og trening. Beste livet med andre ord:) I dag tenkte jeg dere skulle få en lettvint oppskrift på en superfresh salat med laks. Som regel lager jeg dobbel eller trippel porsjon av både laksen og salaten og oppbevarer dem hver for seg i kjøleskapet. Så er det bare å sette dem sammen når man er sulten.

Harissa laks ( 3 porsjoner )

600 gr laksefilet (jeg bruker Salma)

1-2 ss harissa paste (afrikansk chilli paste, selges på små hermetikkbokser på orientalske matbutikker)

saften av 1 sitron

2 ss eplecider edikk eller hvitvinseddik

2 ss soyasaus

1 ts honning (jeg brukte faktisk fibersirup gold og det funket helt fint;)

1 liten ts grovkvernet pepper

1/2 ts røkt paprika

Slik gjør du:

Sett ovnen på 220 grader varmluft.

Bland alle ingrediensene til marinaden sammen. Legg laksen i en ildfast form og hell marinaden over. Stek den i ca 15 min. Litt avhengig av hvordan du liker laksen din, jeg f.eks foretrekker den ikke tørr:) Sett gjerne på grill og 250 grader siste minuttet. Ta den ut og la den avkjøles.

Lag en blandet salat med det du har tilgjengelig og liker. Jeg skjærte lange skiver av gulrot og agurk med en potetskreller, tilsatte redikk, hakket bladpersille og feldsalat. Skvis litt sitron over og gjerne litt maldonsalt.

Ha alt i en bolle og fordel ønsket mengde laks over. Avslutt gjerne med ristede sesamfrø.

Håper dere prøver den ut! Ha en superfin dag:*

xoxo

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ævin Ghadani
    19. april 2018 at 14:01

    OMG!!!!så godt det ser ut???

  • Leave a Reply

    %d bloggere liker dette: