Oppskrifter

PERFECT PANCAKES

Hvis du er som meg a.k.a lover of all things pancakes, har du også kommet til det punktet der du er riemlig lei av protein lapper, men føler ikke at vanlige pannekaker med smør og sukker passer til middag 4 dager i uka. *Enter protein pancakes* Etter mye prøving og feiling klarte jeg endelig å oppnå konsistensen og smaken jeg har vært ute etter. Det er ikke til å unngå at disse smaker litt annerledes enn de du pleide å få hjemme hos mor, men la meg fortelle deg at de er slettes ingen dum erstatning. I tillegg har de et næringsinnhold ulikt noen andre pannekaker jeg har laget før. Win/win!

Protein pannekaker – ca 9 stk (3 porsjoner)

2 dl bakeprotein (70 gram) – jeg bruker proteinfabrikken sitt uten smak, selges på coop. Du kan bruke ønsket protein pulver, tipper vanilje gjør seg godt her.

1/2 dl havremel (35 gram)

en liten klype salt

1/2 ts vaniljesukker

3 dl styrk melk

3 egg

Visp alle tørrvarene sammen i en bakebolle. Tilsett halvparten av melken og visp til røren er klumpfri. Tilsett resten av melken og eggene. Visp alt godt sammen før du lar røren hvile ca 30 min på kjøkkenbenken.

Smør en medium størrelse stekepanne med litt olje – jeg bruker PAM butter spray. Ha på medium varme og hell litt røre i midten av stekepannen, løft deretter opp stekepannen og sirkuler røren til pannen er dekket, ha gjerne i litt mer røre om det blir for tynt. la stå i ca 2 min før du snur dem med en stekespade – eller kun ved bruk av pannen, om du er pro. I am not.

Jeg foretrekker mine pannekaker med litt smør, sukrin gold og om jeg er helt crazy – Røros rømme. Guds gave til mennesket. Verdens beste tilbehør til alt.

De du ikke spiser kan du pakke inn i folie og oppbevare i kjøleskapet, tipper de holder seg gode i opptil 3 dager.

Ps! Ikke la deg skremme av at det er proteinpulver i oppskriften, det selges i alle dagligvare og sportsbutikker om dagen og er virkelig ikke farlig. Du kan selvfølgelig bruke vanlig mel om du vil, eller hva med 50/50 fint og fullkornsmel. Mulighetene er mange:)

Bon apetitt:*

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggere liker dette: