Oppskrifter

Pulled pork heaven

Pulled pork er en amerikansk klassiker som for lengst har gjort sin innmarsj i det norske kjøkken. Tradisjonelt sett lages den av benfri svinenakke på grillen. Dette kjøttstykket er dessverre ikke så enkelt å få tak i her til lands. Ikke i de vanlige dagligvarebutikkene i alle fall. Og av erfaring blir matretter som krever mye planlegging og leting etter råvarer, mye sjeldnere laget enn rettene der du har det mest grunnleggende tilgjengelig hjemme.

Denne oppskriften er en av mine absolutte favoritter og lages til stadighet hjemme hos oss. Her bruker jeg den undervurderte nakkekoteletten som hovedingrediens og den blir altså vanvittig lekker. Om jeg får si det selv:)

Pulled pork

2 kg nakkekoteletter

2 stk gul løk

1 hel hvitløk

100 gr tomatpure

1 boks hakkede tomater

1 boks hele cherrytomater (kan erstattes med 1 boks ferske cherrytomater)

2 ts salt

2 ts pepper

2 ts røkt paprika

2 ts gurkemeie

2 ts spisskummin

1 ts chilli

Om du har det tilgjengelig kan du gjerne tilsette 2 ts røkt chipotle og 2 ts chimichurri, men det er ikke et must:)

 

Slik gjør du:

Bland alle krydderne og litt olje før du gnir kotelettene godt inn med blandingen. Skrell hvitløken og ta feddene fra hverandre, du trenger ikke hakke dem. Skjær løken i store båter. Bruk en leirgryte eller en kasserolle som kan gå i komfyren. Start med nok hakkede tomater til å dekke bunnen av gryten før du har i ca 2 ss tomatpure, et par løkbåter og et par hvitløksfedd. Kjøttet legges deretter over løken slik at stykkene overlapper hverandre. Jeg fikk 4 stykker kjøtt i hvert lag. Gjenta steg 1 med tomatene og løken. Resten av kjøttet legges oppå. Dekk med det du har igjen av tomater, løk og hvitløk. Legg på lokk.

Jeg foretrekker å sette gryten inn i en kald ovn, i frykt av at den skal sprekke:) Ovnen settes på 220 grader. La den stå på denne temperaturen i 1 time. Etter dette skrur du varmen ned til 100 grader og lar den stå i ca 4 timer. Har du dårlig tid kan du sette temperaturen på 160 grader og la den stå i 2,5 – 3 timer.

Thats it! Det eneste du trenger å bekymre deg for er hva du skal servere den med:)

Tips!

Serveringsforslagene er uendelige! Lekkert med ris, syltet rødløk, avocado og rømme. Du kan ta beinene ut av kjøttstykkene før servering, rive kjøttet i fra hverandre og servere i pitabrød. Eller en av mine favoritter: i hamburgerbrød. Men ikke hvilke som helst brød! Verdens beste burgerbrød. Som tilfeldigvis kommer på bloggen til helgen;)

Lag den gjerne i en stor ildfast form med folie over hvis du ikke har en leirgryte eller hvis du ønsker å lage større mengder. Passer utmerket til mealprep og nedfrysing.

NB! Husk å legge leirgryten i bløt i minst en time før du bruker den, så risikerer du ikke at den sprekker i varmen.

 

Enjoy:*

xoxo

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ævin Ghadani
  13. mars 2018 at 13:51

  I am so gonna test it this weekend??

  • Reply
   Shilan
   13. mars 2018 at 15:10

   Woho??

  Leave a Reply

  %d bloggere liker dette: