Oppskrifter

RIBS FOR DAYS

Ikke la deg lure av overskriften – we did not have ribs for days – we had ribs for about 20 minutes:) Det var noe av den beste spareribsen jeg noensinne har spist. If I may honk my own horn.. Jeg kjøpte 2 x 500 gr ferske spareribs på butikken, ikke kokt eller marinert på forhånd. På denne måten kan du selv styre tilberedningen og krydre den etter egen smak. Uten tvil verdt det lille ekstra arbeidet.

Som tilbehør kan du egentlig servere alt hva ditt hjertet begjærer. Vi valgte en type bruschetta, ovnsbakte tomater, agurk og ingefær salat, marinerte reddiker og edamame bønner, men mulighetene er uendelige; ris med bønner, pitabrød, potetmos med parmesan….Håper dere er klare, for dette ble et riktig festmåltid!

Som dere ser fikk jeg tak i noen fantastisk fine kjøttstykker, disse er ifra Kuraas, men selges hos de fleste dagligvare forhandlere idag. Gode stykker kjøtt som gjør seg ekstra godt i ovnen over lengre tid. Ulempen med mange spareribs syns jeg er at det blir veldig mye bein og veldig lite kjøtt. Her er det nesten motsatt:)

Kjøttet marinerte jeg med følgende: 

1 ss nykvernet grovt pepper

1 ts salt

1 ss chimichurri krydder – mitt er ifra barcelona, men selges mange plasser, evt lage selv

1 ts gurkemeie

1 ts spisskummin

1 ts røkt paprika

1/2 cayenne pepper

3 finhakkede hvitløksfedd

2 ss olje

2 ss hvitvinseddik

Fordel alt godt utover kjøttet før du setter det i en passende form og har i: 1 stor løk skjært i båter, 1/2 chilli og ca 2 dl vann. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett midt i ovnen på 130 grader. Jeg hadde mine i ovnen i ca 5 timer. Dette er litt avhengig av hvor tykke kjøttstykkene er, men ta dem ut etter 3 timer og sjekk status, de skal lett falle av beinet uten kniv. Pass også på at det alltid er litt væske i formen, bruk gjerne en skje og ha væsken over kjøttet fra tid til annen. Når kjøttet er ferdig har du 2 valg: enten la det avkjøles og svi det av på grillen eller som jeg gjorde: sett ovnen på grillfunksjon og full varme i ca 5 minutter – pass på så det ikke blir brent! Det er ikke svor på kjøttstykket så vi er ikke ute etter en sprø skorpe, men en god overflate og fin farge. La hvile i 15 min før servering.

Tilbehør

Jeg skjærte reddiker i skiver og marinerte dem i sitron, salt og litt eddik mens kjøttet sto i ovnen. Serverte dem med salat og en modnet balsamico eddik. Det ga en god kontrast til skarpheten i reddikene.

Agurk salat

1 agurk – skrell av striper av skallet for å lage mønster, skjær i halvmåner, ikke altfor tynne

1 ts revet ingefær

1 ss sitronsaft

1 ts maldonsalt

1 avocado – most

2 ss creme fraiche

1 ts finhakket chilli

Bland alt godt sammen og la stå en stund i kjøleskapet før servering. Denne er en ny favoritt!

Ovnsbakte tomater

4 store modne tomater – skjært i biter

3 ss olivenolje – bruk en god en! Jeg brukte en med sitron fra Oliviers & co

1 ts maldonsalt

1 ts grovkvernet pepper

1 ts tørket persille

1/2 røkt paprika krydder

2 fedd finhakket hvitløk

Bland alt godt sammen i en form slik at får litt plass og ikke ligger oppå hverandre, men heller klemmer hverandre forsiktig. Sett i ovnen ved siden av spareribsen ca 1 1/2 – 2 timer før kjøttet er ferdig. La den også være med på den lille grillfesten på slutten av stekeprosessen til kjøttet. SÅ VILT LEKKERT. Excuse my french..

Surdeigbrød ble penslet med litt andefett – hadde dette liggende i kjøleskapet, men du kan absolutt bruke en god olje. Strø gjerne over litt tørket persille og chilli krydder. Stekes på varmluft  210 grader i ca 7 minutter.

Edamame bønnene trekkes lett i småkokende vann i 4 minutter før du heller av vannet, skvis noen skiver sitron over og strø salt på, jeg brukte en blanding av sort salt og maldon. PS! Husk å ikke spise skallet. Just sayin..

Da gjenstår det bare å si bon appetit:*

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  hans
  22. august 2018 at 06:16

  Det var fantastisk godt 🙂

  • Reply
   Shilan
   22. august 2018 at 09:41

   ❤️❤️❤️??

  Leave a Reply

  %d bloggere liker dette: